top of page

Over mij

Wie ben ik?

Dat heb ik me jarenlang afgevraagd...

Graag wil ik me voorstellen...

Dit is het verhaal van de geboorte van een hooggevoelig meisje.

Ik ben geboren in 1968 te Someren en heb mijn hele leven lang al interesse voor natuurlijke behandelingen/ geneeswijzen, spiritualiteit en alles wat daarmee te maken heeft. Denkend dat iedereen dingen kon zien, horen en voelen

"naast het normale leven" groeide ik op. 

 

Vroeger kon ik letterlijk ziek worden als iemand negatieve energie om zich heen had of zich niet lekker voelde. Nu bescherm ik mezelf hiervoor. 

 

Als HSP (High Sensitive Person) ofwel hoogsensitieve, heb ik de nodige ervaring om jong en oud te kunnen begeleiden...

image0.jpeg

Mijn eigen praktijk “Natuurlijk Karin” (sinds 1 januari 2008) is mijn passie, evenals mijn vrijwilligerswerk als gastvrouw bij Hospice De Populier in Bakel. Dit doe ik sinds april 2015 met veel liefde en warmte en hoop zo een mooie bijdrage te leveren in de laatste levensfase van de mens. Uiteraard is dit heel goed te combineren met “Natuurlijk Karin” en hebben zowel mijn klanten als de gasten van het hospice profijt van mijn ervaringen, kennis en leermomenten...

Zolang ik me kan herinneren heb ik mijn gevoel gevolgd en nog steeds vertrouw ik erop dat dit juist is.

Wat vroeger troebel was werd eindelijk helder…

Toen ik zelf kinderen kreeg (2 dochters) begon ik me te herinneren wat ik als ongeveer 9-jarige voelde. Ik voelde me vaak anders dan anders, maar was heel gelukkig waar en met wie ik opgroeide. Buiten spelen met mijn nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes vond ik geweldig en ik heb mooie herinneringen hieraan.

 

De natuur begreep me, zo voelde het. Buiten waren de prikkels, waar ik binnenshuis wel eens last van had, een heel stuk minder. We woonden achteraf in een heerlijk huis met een grote tuin. Vaak was ik tussen de groenten, fruit en bloemen te vinden. Ik vond het geweldig om alle dieren te voeren; de kippen, konijnen en later zelfs een klein varkentje. Het leukste en meest interessante vond ik als er kuikentjes of jonge konijntjes werden geboren. Uren kon ik doorbrengen met de “moederdieren”…  Het voelde alsof ik erbij “moest” zijn als er een dier geboren werd, maar ook als het ging sterven.  Ik voelde dat toen al aan… Toen had ik nog nooit van het begrip “hooggevoelig” gehoord.

Tot ik zelf zwanger was en er ineens van alles op het gebied van hooggevoelig te lezen en te vinden was. Wat een openbaring en herkenning! Ik las dat hoogsensitiviteit gevoeligheid is vanuit je chakra’s ofwel energiecentra. Je bewustzijn en je zintuigen zijn sensitiever dan gemiddeld. Hooggevoeligheid is gevoeligheid door een te groot aura ofwel een wolk energie om je heen. Daardoor ben je meer kwetsbaar dan gemiddeld.

Met de oudste in mijn buik kwam ik erachter dat ik letterlijk en figuurlijk aan het groeien was. Ik had behoefte aan heel veel info over persoonlijke ontwikkeling en natuurlijke geneeswijzen. Mijn dochters werden geboren en enkele jaren daarna voelde het alsof ík opnieuw geboren werd. Na vele persoonlijke (paranormale) ervaringen, opleidingen en andere leermomenten heeft dit geleid tot wat ik nu ben en mag doen. Ik heb het vermogen ontwikkeld om anderen te helpen, wat nog altijd geweldig en dankbaar is om te doen. (Paranormale) gaven zijn aangeboren, talenten kun je ontwikkelen... Heldervoelend, helderwetend, helderziend en vooral betrouwbaar.

Toen ik een tijdje geleden werd gevraagd als bestuurslid van de netwerkorganisatie SVP Gezondheid heb ik geen moment getwijfeld. Ik had en heb gelukkig een goedlopende praktijk, maar bevestigde met collega’s dat we eigenlijk allemaal op ons eigen eilandje aan het werk zijn. Contact met klanten is geweldig, maar we misten iets… We hebben onze krachten gebundeld en kunnen zo nóg meer betekenen voor jong en oud.  Kijk maar eens op onze site www.svpgezondheid.nl wat we allemaal te bieden hebben.

IMG_1934bewerkt.jpg

Je leert eerder praten dan luisteren...

Mensenkennis, levenservaring, yoga en het volgen van diverse leermomenten 

hebben me gebracht waar ik nu ben.

Afgeronde leermomenten; 

Acupressuur

Aromamassage

Aromatherapie

Chakracursus

Feng Shui

Intuïtieve ontwikkeling

Kleurentherapie

Magnetiseren

Medische basiskennis

Numerologie

Palliatieve zorg

Reiki

Rouw- en stervensbegeleiding

Voetreflexmassage​

Laten we het leven vieren en de dood omarmen...

bottom of page